суботу, 10 березня 2018 р.

Українські вечорниці

 Українська держава йде шляхом демократичного розвитку. Укра­їнцям притаманні любов до рідної землі, гордість за своє історичне минуле, повага до традицій, культури, духовних надбань. Для укра­їнського народу патріотизм був і є найбільшою національною цін­ністю, тому серед пріоритетних завдань, що стоять перед освітяна­ми, є виховання свідомого громадянина — патріота своєї держави.
Наша Україна славиться багатими традиціями та обрядами. Той, хто не черствіє душею, сповнений любові та доброти до української спадщини, повертається до традицій свого народу. Щоб віддати шану давнім українським традиціям, щоб вшанувати українське слово, українську пісню, український танок, 21 лютого учні 1 класу радо вітали учнів початкової ланки, вчителів та батьків на українських вечорницях.
Завдяки веселощам, прекрасному настрою, близькій атрибутиці української хати та частуванню варениками і узваром, шкільні вечорниці перенесли всіх у давні часи. Все свято супроводжувалося українськими піснями та таночками, загадками та переспівками, іграми та жартами.
А завершилось свято частуванням варениками, млинцями та пирогами, які майстерно приготували для всіх присутніх батьки учнів 1 класу.
Від себе особисто хочу подякувати батькам своїх маленьких вихованів за підтримку, розуміння і спільне виховання наших дітей. Адже батьки впливають на дітей передусім своєю особистістю. Недаремно народна мудрість стверджує: «Який батько, такий і син». Лише зразкові, працьовиті, духовно багаті, інтелектуально і культурно розвинені люди мають певний вплив на дітей. Такими і є батьки моїх першокласників.
Міцний наш рід, жива в ньому пам'ять про минуле. Тож бережімо цю прекрасну, багату скарбницю: в ній розум, кмітливість, гумор, надія і світло завтрашнього дня.


Немає коментарів:

Дописати коментар